Як жити треба

Мов матінку рідну
Благаю у неба
Дать пісню завітну
Як жити нам треба.

Під сонечком ясним
Радіти щоднини,
Що в світі прекраснім
Жить випало нині.

Відчути як дощик
Вмиває природу,
Зварить добрий борщик
На заздрість народу.
               
Піти у гайочок
Повітря ковтнути,
В зелений райочок
Стежин не забути.

Послухати в травні
Пісні солов’їні,
Рулади їх вправні,
Найкращі в країні.

Пройтися полями,
Де жайвір співає,
І над пшеницями
Він висіти має.

По росяних травах
Вже босим бродити,
В дитячих забавах
Хоч трохи пожити.

На озеро зрання
Піти порибалить,
Хвилина чекання,
Напевно, розрадить.

І рибонька клюне
Велика й маленька
І щастя посуне,
Сиди лиш тихенько.

Коли сад квітує
І бджілки літають,
Там кожен відчує
Як жити всі мають.

Без злоби, з любов’ю
До світу і себе,
Вирішувать кров’ю
Незгоди не треба.
30.10.13.


Рецензии