Глiнтвейн

Я казав, що Ви - наче перший ковток глінтвейну,
Наче злива над давнім містом в сухий сезон,
Ви - міфічний птах, Вас у небі шукать даремно -
Саме так, як ловити в пастку - поганий тон.

Ви - безмежний Всесвіт за межами дивних фільмів,
Що чомусь зовуться "звичайні людські життя".
Я не зміг торкнутись до зірки - не був сміливим.
А чи зміг би стати - не тямлю вже до пуття.

Буде так, як склалось. За дивним сюжетом буде:
Тихий сміх і сльози, і довгий ланцюг розмов.
Будуь чиїсь очі і голос, листи, застуди...
А ще буде те, що скріпила навіки кров.

Львів, 2013


Рецензии