Песи балалары

Оныгын ияртеп бер кон,
Эби куршегэ кердкесэсенэ,
"Гузэлем песи сорады,
Алып кер монда!" - диде.

Песи балалары очэу -
Эле белмилэр йори.
Узлэре дэ бик бэлэкэй,
Кузлэре бер дэ курми.

Песи балаларын Гузэл
Яратты да, сойде дэ:
"Очесен дэ узем алам,
Бик яраттым!"- диде дэ.

Берсен салды кесэсенэ,
Берсен тотты кулына.
Ишеккэ таба атлады
Шулай кайтыр юлына.

"Бер баласы кала бит!" - дип,
Сузды кулын песигэ.
Очесен дэ алды Гузэл,
Китмэде хич исе дэ.

Ойгэ кайткач еладылар-
Ашыйсылары килгэн..
Ишектэ песи анасы
Тавышка килеп кергэн.

Идэнгэ ятты сузылып,
Балаларын имезэ.
Эби,песи энисе дэ
Булсынмы узебезгэ?


Рецензии