Бабай арган

Эштэн арып кайткан бабай
Гырлап йокыга талган.
Авызы ачык...Кузен куреп,
Онык хэйранга калган.

Эби.эби,кара эле,
Бабай балык булган бит!
Авызы ачык,су кирэктер.
Кузлэре дэ тонган бит!"

Бабан  арган,коч калмаган,
Йомарга авыз-кузен...
Коч бир кызым,ябылырлар,
Кочаклап ятсан узен!"

Озак ятты кырыенда,
Коч бирэм,-дип,бабайга.
Эби тортте:"Авызын яп,
Борылып ят болайга!"

Онык татлы йокысыннан
уянды да,каранды.
"Бабай,син балык иденме
Тошендэ?-дип,сорады...


Рецензии
Картайгач,эллэ кемнэргэ охшыйсын инде ул!

Фания Фаррахова Тухватуллина   24.06.2019 15:42     Заявить о нарушении