Дурна

Дурна.

Суван к1емел зун
акъатай ч1авуз,
Сад лагьана
серинхьана гьава,
Ацукьна зун тек, вил
ягъиз цавуз -
Сефилдиз авай са
дурна цава.

Зулун бере тир, ам тек хъфизвай:
Дестедкай вучиз
ят1ани хкатна.;
Лап зайифдаказ лув
гуз физавай;
Циферик гур адан
рехъ алатна.

Башламишна и кайи
рик1 рахаз,
Чандик налугьуди ква пис ялав;
Рахаз к1ан хьанай а
дурнадихъ заз
Лугьуз: "Эвич1, ша,
ацукь зи патав;;.

Гьиниз физват1а лагь кван вуна заз;;
Ктуна хьиз уьшкуь ван чи суварик;?"
За жуван рик1яй
ийида дуьа ваз
Акатрай къуват
сагъвал луварик.

Физват1а зи яр авай
патариз,
Зи гьалдика на адаз хабара,
Дат1ана минет ийиз
гьуц1ариз,
Ц1разва, лагь Тачир
гьижранд ц1аяра!!!


Рецензии