А я згадала Батькiвщину

І знову дощик крапотить,
А я згадала Батьківщину.
Чекаю радісную мить,
Як повернусь на Україну!

Коли Ємільчине своє
І всіх людей у нім побачу.
Чи найдорощий скарб ще є,
За рідний край? Питаю й плачу!

Як ця святиня дорога,
Що із дитинства, серцю люба?
Що, навіть, в згадках зігріва!
Що ніжить ласкою, голубить!

Там ми щасливії були -
В любові й мирі позростали...
На теплій, батьківській землі,
Де нас, дітей, завжди чекали.


Рецензии