***

Я скрипкою в твоїх
             обіймах
Була. Від погляду
             дзвеніла.
Пробач, що скрипаля
             в тобі я
Все ж пробудити
             не зуміла.

Твоєю я була душею
І кожен порух в ній
             читала.
За неприступності
             межею
В тобі поета не
             впізнала.

Я жінкою була
             з тобою -
Могла б синів твоїх
             ласкати.
Та не даровано
             судьбою
Сонет любові нам
             сплітати.

Твоєю правдою була я
Й крильми, що рвалися
              в політ.
Та знаю,рідний,що
              другая
Собою заступила
              світ.

Я знаю,що тобі
              з другою
Шукати Золоте руно.
Ти ж у мені!
            Ти весь зі мною!
Це - щастя!
            І моє воно!

4.08.1981


Рецензии