Хiба зможем?

Хіба може бути,
Родина без хати?
Дитина без батька?
Без дитини - мати?

Хіба може бути,
Країна без слави?
Без вождя, без гімну,
Прапора і права?

Хіба може бути,
Людина без волі?
Без мови, без пісні,
Без своєї долі?

Хіба може бути,
Ліс без звірів, квітів,
Без комашок, птахів...
Дерево - без вітів?

Хіба може бути,
Пшениця без поля?
Без водиці річка?
Стіл без хліба й солі?

Хіба може бути,
Гай без соловейка?
Сонечко без неба?
Без душі серденько?

Хіба зможем жити -
Без віри у Бога?
Без неї слабкі ми,
Немічні, убогі...


Рецензии