Emily Dickinson, 583, A Toad, can die of Light -

     Emily Dickinson   
         
          583

A Toad, can die of Light —
Death is the Common Right
Of Toads and Men —
Of Earl and Midge
The privilege —
Why swagger, then?
The Gnat's supremacy is large as Thine —

Life — is a different Thing —
So measure Wine —
Naked of Flask — Naked of Cask —
Bare Rhine —
Which Ruby's mine?

      Эмили Дикинсон               

          583

Жаб может сгубить свет. –
У смерти родных нет. –
Повальный дар
Будь ты стократ
Аристократ,
Заяц, комар…
Ей, голубушке, всё одно.

Жизнь – штука иная.  Мы
Ценим вино,
А не броский фужер.
Что там в твоем? –
Рейнское, ром?...


Рецензии
Как мимолетный эскиз...."Повальный дар" - гениально!

Веронн   26.10.2013 01:20     Заявить о нарушении