О, Украина!

О, Україно! Перші кроки
Зробила ти від того року,
Як вільною навіки стала,
В неволі жити перестала.
В пітьмі ти дуже довго йшла,
Тепер свій вірний шлях знайшла.
Є в тебе все. І незалежність,
І воля, рабству в протилежність.
І море, й гори, і кордони,
І нафта в глибині бездоній,
Ліси і ріки, і поля,
Й родюча, запашна земля.
Нема лише такої влади,
Яка б дала країні раду.
А в неї Голови немає,
Що весь кістяк в руках тримає.
Було вже три, але поволі
Загнали знову нас в неволю.
В економічну грязну яму,
В яку ми летимо безтямно.
І нікому сказати: -„Годі!"...
То, може в нашому народі
Знайдеться ватажок; Людина,
Котра збере всіх воєдино.
Бо приклади вже є... Багаті
Не наведуть порядку в хаті...
Один, другий, яка різниця.
На троні ситая сідниця.
Не зрозуміє люд голодний.
Робити буде що завгодно
Щоб влади більше захватити,
Народ круг пальця обкрутити,
Зробити видимість добра...
-Ця байка хитрая стара.
Давно пора уже настала
Щоб назавжди до влади стала
Людина чесна і проста.
Бо всі бажають неспроста
Її побачить президентом,
Оркестру вмілим деригентом,
Хазяїном робочих рук,
Землі,заводів і споруд,
Директором і бригадиром,
Воєначальником в мундирі...
Всім, ким завгодно, лиш за тим,
Щоб люди всі пішли за ним.
Щоб сам народ його призначив,
Бо це усе для нього значить.
Щоб він за нас віддав життя,
За мирне, світле майбуття
І велич рідної країни,
Яку розбили на руїни...
Яку він виведе із кризи;
Йдучи на крайності і ризик,
Йдучи на довгий мирний бій,
Бо плач людський, народну біль
Він більше бачити не зможе.
Порве він враз ярмо вороже
І впустить сонце у пітьму,
І все підкориться йому.
Він стане сяйвом праці й згоди
Відновить фабрики й заводи.
Посіє на ланах зерно,
Щоб урожай дало воно.
Тепло нам дасть у дні холодні,
Всіх, нагодує, бо голодні
В містах і селах діти плачуть
І щастя у житті не бачать...
Він поведе народ в дорогу
І приведе до перемоги.
Він подарує радість людям,
Рясні сади посадить всюди.
Прославить рідну Батьківщину
Як син її, герой-мужчина.
Як вірний підданий її.
Він сили всі віддасть свої,
За неї він згорить до тла
І зробить все, щоб розцвіла
Єдина наша України,
Навіки вільная країна...
Красивий, неозорий край.
 

 
 


Рецензии