В намисто вдяглась горобина

В намисто вдяглась горобина,
Калина жевріє здаля.
До тебе в думках, своїх, лину,
Вкраїнонька, люба, моя!

Так сталося, що із тобою,
Мене роз*єднало життя.
Як тяжко буває, порою!
Ридаю, неначе дитя,

Без рідної матінки сохне.
Душа моя криком кричить!
Та є ж, милосердний, Він. Бог є!
То, чому ж, сердешний, мовчить?

За що ця нелегкая доля?
За що ці страждання мені?
Одна тут, як квіточка в полі -
Без хати, дітей і рідні...


Рецензии