Ослепло утро от тумана

    Засліплений туманом ранок
    Іде немов би навмання.
    Такий невиразний світанок
    В себе заглибленого дня.
    Дерев багряно-жовте листя
    З туману ледве прогляда,
    І шум розбудженого міста
    Тече в нім мляво, як вода.
    По вулицях спроквола люди
    Бредуть, неначе уві сні,
    І розчинился споруди,
    Туманом стерті в вишині.
    Та пройде ще дві-три години —
    Туман розсіється, піде
    І, сподіваюсь, що шпарину
    У хмарах сонечко знайде.
    Тому іду і посміхаюсь,
    І суму у душі нема.
    У жовтні завжди так буває,
    Бо осінь -це ще не зима.


Рецензии