Благослов

Velichka Petrova
 Katia Gocheva: http://www.youtube.com/watch?v=duzBxiG0t9g&feature=youtu.be


БЛАГОСЛОВ
Препила съм.
Препила от любов.
Опасната.
Несподелена.
Жадна.
И всеки изгрев среща ме суров.
И всеки залез чака да пропадна.

Да се изгубя нейде в пепелта.
От огъня
и прах да не остане.
Но аз мозайката на любовта
събирам в пазвата с гореща тайна.

И храня я с несбъднати мечти.
И галя я с нестихнала копнежност.
Какво от туй,
че двойно ме боли.
Нали за теб се ражда
свидна нежност.

Препила съм. Препила от любов,
опасната несподелена тайна.
О Господи,
това е благослов,
разбит,
но свети с бисери омайни.
      7.10.2013г.


Рецензии