Сучасна казка

(Майже  з  Лесі  Українки)

У  джунглях  найбільше  свободи
Там  всякий  собі  виживає,
Природні  тут  правлять  закони:
Піймав,  розірвав  і  з’їдає.

Дорвались  до  волі  совкові,
Як  в  джунглях,  життя  оповили,
Поняття  змінили  закони,
І  все  криміналом  накрили.

При  Кучмі  гнобив  Янукович,
Тягли,  грабували,  вбивали,
В  банкАх  павуками, натомість,
Друг  дружку  весь  час  поїдали.

Й  тут  мала  настати  розплата,
Бо  тюрми  світили  бандитам,
Тож  стали  міністрів  стріляти*
Сліди  щоб  злочинні  замити.

Оранжева  влада  нікчемно
Чергово  народ  свій  продАла.
Усілася  знов  банда  темна
Докрасти,  що  ще  недобрала.

Їх  дії  нахабні  й  цинічні.
Народу  вже  стало  цікаво**:
Ще  скільки  застрелять  міністрів
Як  звільнять  від  банди  державу?!
      12.10. 2013р., Київ
______________________________________________________
 * Після  перемоги  оранжевої  революції  покінчили життя  "самогубством"       
 2  міністри Уряду  Януковича  при Президенті  Кучмі: Кирпа  та  Кравченко.
** Мужики  цікаві  стали:
   Чи  ті  кості  білі  всюди,
   Чи  блакитна  кров  проллється
   Як  пробити  пану  груди?
  (Леся  Українка  «Давня  казка»)


Рецензии
Ця банда ніколи нікуди самостійно не піде, бо тут їхні джерела збагачення не чесним способом.Вірш геніальний. Вітаю. Георгій Грищенко.

Георгий Грищенко   23.10.2013 14:40     Заявить о нарушении