Иду собирать ежевику

Иду собирать ежевику.
Уже лукошко полное до краев.
Тлеет ежевика.
День, раскроенный пополам,
Словно яблоко кисло-сладкое.

Обхожу туманы, что ходят
На ходулях.
Спешу домой, туда, где хата
Светится месячными стенами,
Дарит дымовой букет небу.

Цилиндры света бегут по пятам...
...И лопаются капли, высеченные
Огнивом ясноглазой зари.

Догоняю хату:
Она заждалась и отправилась
Икать меня.


Катерина Мiщук - Вiршi

Іду збирати ожину.
Вже й кошик ущерть повен.
Тліє ожина.
День розкраяний навпіл,
Наче яблуко кисло-солодке.
 
Оминаю тумани, що ходять
на ходулях.
Поспішаю додому, туди де хата
світиться місячними стінами і
дарує димовий букет небові.
 
Циліндри світла наздоганяють ходу…
…і лопаються краплі викресані
Кресалом призорої зорі.
 
Наздоганяю хату:
Вона зачекалась, і вирушила
На пошуки мене.


Рецензии