Духовний бiзнес

Коли  в  тебе  є  приход
Чи  його  немає:
Розговляється  народ
Або  піст  справляє.

Від  приходу  є  доход
В  натурі,  грошима
У  кишеню,  прямо  в  рот-
Блимай  лиш  очима.

Все  без  міри  і  без  ліку,
Устигай  лиш  хАпать,
Та  не  просто  чоловіку
Цей  приход  засватать.

Якось  двоє  бурсаків
Попівства  чекали,
В  настоятеля  два  дні
Обох  не  приймали.

Купив  бідний  гарну  гуску,
Четверть  самогону
Благочинному  -  закуску:
«Вип’єм  по  -  одному!»

Випив,  крякнув  благочинний.
Гарно  закусили.
І  всю  четверть  «По  єдиній!»
На  двох  осушили.

Дав  папери  по  приходу -
Попом  направляє.
Багатий  бурсак  заходить,
На  стіл  виставляє.

«По  першій!» - отцю  тостує,
Гуску  підкладає,
«По  другій …»  далі  частує
Й  четверть  випивають.

Благочинному  втямкУ,
Богу  помолився,
Багатому  бурсаку
Зволить  зголосився:

«Не  дозрів  ти,  божий  сину, 
Щоб  прихода  мати
Коли  чарки  з  благочинним
Будеш  рахувати!»
      5.10. 2013р., Київ


Рецензии