Аз возздам

               
„Мне отмщение и аз воздам”
Послання Св. Ап. Павла до римлян і євреїв

У Бога благаю одного:
Нехай вам за ваше воздасться:
За щедрість – добра неземного,
За щирість – насіється щастя.

За помсту – вам помста! Ще й з перцем!
Що ранить безжально і грізно.
Не знатиме спокою серце,
Як каятися буде запізно.

За підлість вам випаде підлість,
Байдужість під старість всміхнеться.
За гідність – подариться гідність,
Як грішна душа схаменеться.

Пихата чванливість з літами
Чиєюсь пихатістю ляже.
Й ніхто в одинокості сірій.
Привітного слова не скаже.

За помсту чекайте лиш помсти,
За зверхність – посиплеться лихо.
Не знайдеться спокою в серці.
В багатстві не знати вам втіхи.

Усе, що посієте в світі,
Подібним до вас повернеться.
Ще й в спадок залишиться дітям...
Нікому, ніщо... не минеться.


Рецензии