Колыбельная. Твоя душа... автор Елена Курелла
автор: Елена Курелла
Твоя душа на солнечной скамейке
Вдыхает запах скошенной травы.
Река тревог становится вдруг мелкой –
Так – тихий ручеёк у головы.
Душа твоя сквозь зыбкие ресницы
Ласкает взглядом бархатистый склон…
И тень скамьи по склону ввысь струится –
И вниз по лесенке нисходит сон…
Спи сладко, милая: повсюду Он!
==============================
Приспивна песен. Душата ти...
Превод на български: Красимир Тенев
На слънчевата пейка дъх поема
душата ти от свежата трева.
Реката на тревогите – смалена –
поточе тихо в твоята глава.
Душата ти през миглите си тънки
погалва с поглед склона кадифен...
И сянката на пейката се смъква –
по стълба ниско на съня във плен...
Спи сладко, мила: Той ще е навред!
Свидетельство о публикации №113092900859
Поздравления, Красимир!
Успехи!
Мария Шандуркова 18.07.2015 23:32 Заявить о нарушении