Пенсiонери

Як людина не працює
І на пенсії сидить,
Цілі дні вона мудрує
Що теперечки робить.

Хтось береться майструвати,
Щоби розум працював,
А хтось віршики пасати,
Щоб народ їх прочитав.

Хтось усе фотографує
Й в Інтернеті виклада,
Хтось що бачить, те й малює
І у будні та свята.

Хтось на дачі хазяйнує,
Все вирощує собі,
Хтось країною мандрує,
Хтось в словесній боротьбі

Всяку владу критикує
В колі друзів пияків,
По бульвару хтось крокує,
Щоб розвіяти свій гнів.

Що дорожчають продукти,
Що сусід щодня кричить,
Продає свої хтось фрукти.
Щоби інше щось купить.

Хтось уперся в телевізор,
Наче в ньому все життя,
Хтось додому ледве лізе,
Випив ради співчуття,

Що товариш без дружини
Мусить вік свій доживать,
Діти, маючи причини,
Його кинули страждать. 

Так життя собі й вирує
Доки людоньки живі,
Доки серце ще пульсує,
Це, як кажуть, се ля ві.
27.09.13.


Рецензии