Дiвчинка з перлами у волоссi

Якось сонце задрімало,
Натомившись цілий день,
Світло спить, його так мало,
Синя тиша, ні телень.

Спить воно у тихих водах,
Але ясно навкруги,
З хмар іде, немов по сходах,
Білосніжна, мов сніги,

Мила, руса, перли в косах ,
Очі - сині озерця,
Розвіається волосся,
Світить посмішка лиця.

Сон це був, чи може яви,
Хмари склалися в бутон,
Йшла у вечір, у заграви,
Де живе маленький слон,

Межи квітів, там де Ельфи
У казковій тій землі,
Перли вогниками Ельма
У волоссі - мов живі.

Мушлі сяють в синім морі,
Хмари склалися в бутон,
Темне стало враз прозоре,
Правда це, чи може сон?

Зорі світять світляками
І коли ти в самоті,
Перли будуть маяками
У безмежній пустоті.

Мила, руса, світло в косах,
Очі - сині озерця,
Розвівається волосся,
Сяє посмішка лиця.

Правда це, чи може яви?
Хмари склалися в бутон,
Йшла у вечір, у заграви,
Певне був це лише сон.


Рецензии