Бракодел. Претензия к Богу

МінскіЯ  Хронікі. Бракароб. Прэтэнзія  да  Бога.
***
Лічыцца,
што  Бог  жыццё  дае…
Кожнаму,
хто  ў  гэты  Свет  з’яўляецца…
Меркі,
каб  ляпіць  нас,
ён  бярэ  свае…
І  вось  чаму  здзіўляюсь  я…
Бог…
Дык  ён жа, не  абы  там  хто…
Ён жа – Ідэал, і  Дасканаласць…
Чаму ж  тады  займаецца  лухтой,
і  нарабіў  паскуднікаў  нямала ?
Ці  то  меркі, Бог,
у  цябе – крывыя…
Ці  то  мо –
ты  і  сам  дурны…
Выбачай  за  праўду, бо –
я  не  жывёла  нЕйкая…
Што ж  ты  робіш  паскудОў,
а  не  Чалавекаў !
*+*
24 верасня 2013 г.
**(лічыцца – считается; кожнаму – каждому;
гэты  Свет – этот  Мир; Дасканаласць – Совершенство;
займаецца – занимается; лухта – чушь;  выбачай – прости;
не  жывЁла  нейкая – не какое-то  животное).


Рецензии