Народе мiй, не спи,...

Народе мій, не спи, не спи, збудись!
Ти ж бо здобув лише примарну волю.
Навколо вороги, уважно придивись
Та в порох їх зітри, звоюй для себе долю!

Бо прийде час, настане судний день, -
Прозріння віщий день мого народу,
Там яничарську рать жертовності огень
Таврує всю і виведе на чисту воду.

І кожен звіт складе, як на духу,
Що й де зробив для розквіту Вітчизни.
Коли потрібен був в добу оту лиху,
Серед розрухи й зла, у час сумної тризни.


Рецензии