П ять

Раз два три, чотири, п'ять.
Весело в селі гулять.
І корівка й курочки.
Молоко і бурячки... :)

Тут усе навколо так цікаво...
    та чудово!!!
Бігати по полю.. конюшину помняти трішки.
На копицю залісти ... метрів п'ять заввишки.
Скакати у сіно з розгону... попри усіляку заборону ;)

Свою грядку кукурузи та ще чогось завести.
Для неї водички з криниці щоразу принести.

Бабця й дідусь, мама й татко... сусіди подруги, друзі,
Маленьке дитятко, братик, сетричка, коники маленькі й великі робочі.
Кролики і морські свинки до травички такі постійно охочі.

Зранку прокидаюся. через віконечко глип.. ген ген сонце у небі. Так добре спиться на селі у бабусі. Кімнатка яку ніколи не сплутаєш з квартирою у місті. Біленькі стіни та стеля, дерев'яна дощана підлога. На стінах образи та фото. Білені стіни як часточка історії нагадують ще хати-мазанки і від цього на душі стає ще приємніше. Ну дуже подобається їй відпочивати у селі.

Курчаточка бігають жовтенькими клубочками коло квочки і клюють просо яке я їм винесла своєю малесенькою жменькою. І кожен раз просять іще. "пі - пі -пі"... так ніжненько пищать. Котяться до мене а не пищать.

Собака на прив'язаний на усіх. Рудий, гавкотить і бояться усі. Та маленька підходить і він її облизує своїм язиком, махає хвостом і чекає сюрприз.. як жеж маленька завжди про нього пам'ята. Він любить кісточки від курочок але дивно і вишневі також їсть. Але ж вона не знала що це тільки він такий дивак.

А сильний пес що нівроку, як зірветься з ланцюга та біга по селу. Одразу добріє не гавка і не зверта ні на кого уваги, свобода для нього важливіша за всякі ланцюги і владу над своєю територією.

А от корова стоїть у хліву. Корова дає молочко смачнюще. Підходжу, бабуся на табуреточці сдить та у відерце по трошки дзюр-дзюр із вимня. Я й собі спостерігаю і таке мнякеньке й цікаве воно. Й собі взялась за цю справу, допомагати басусі.

Бабуся казали що потрібно мити тарілочки та скляночки поки не почнуть рипіти, з тих пір постійно "риплю" усім чим можна перевіряючи чи воно дійсно чисте. Вдерце чистеньке, помили корівку, сінце мякеньке, травичка смачненька. Від того усього й молочко пахуче й біленьке з пінкою.

Господиня справжня росте і перебирає науку старших. Є у кого перебирати.
Наступний день напевне буде ще цікавішим... :)
 


Рецензии