Сон, колискова

В тепле ліжечко, до ніг,
Наче кіт він поряд ліг,
Огорнувши в теплу ковдру
Проводжає на ніч довгу… 
Сон вкладає спать родину:
Татка, маму і дитину.


І розкрутить каруселі,
Щоби всім у цій оселі 
Снились ріки, квіти, ліс,
Сонько казку нам приніс:
Як із хмари небо ткали,
І зірками гаптували.


Там, де місяць наче човен
Пропливає срібла повен
Бурунець із хмар біжить,
Він із місяцем не спить,
Сон усім нам стереже,
Темно, тихо, ніч уже.


Стереже блакитну казку,—
Про матусю, її ласку,
Татуся, що поряд спить,
І про мене, що біжить
Ось тим полем, десь у трави,
Б'ється з кимось не для слави…


Сон летить, біжить, несе,
Наче вир у ньому все
Закружляє в танці ночі
Тільки cтулимо ми очі,
Він, пітьми Володар й світла…
Посміхайся нам привітно,


Cтиш свій біг, тамуй усе,
Нехай в посмішці лице
Квітне мило, безтурботно,
Зло іде безповоротно. 
Так ми з вечора просили, —
Дай нам, Боже, свої сили!

Ігор Стожар

Звукова доріжка
http://salamandra.if.ua/stg1/son1.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=1i0SwvBsFrE


Рецензии