Полоса

Чомусь серце не співає,
                Мовчить і душа.
Вихиляси поміж нами,
                Рівчаки, стіна.

І в очах немає блиску,
                Мука там одна.
Личко біле мармурове,
                Висохла сльоза.

Розійшлися мов чужинці,
                Мова, то ж одна!
Віра, погляди… О! Боже!
                Що ж за полоса?

І не біла - і не чорна,
                Сіра та сковзька.
Бо ж сковзаємось з тобою,
                Ти впадеш, то я.

Ми від болю заніміли,
                Дощі та рілля.
Від кохання очманіли,
                Ген зійшла зоря!.


Рецензии