Чому ти вересень сумний

Чому ти вересень сумуєш,-
Дощі розлив холодні рано,
Бабине літо не малюєш,
Клен не фарбуєш в цвіт багряний…

Вже жовтень за кущами ходить,
Осінній промінь склав у віршик…
А дощ холодний хороводить,
І не порожній його ківшик.

Чому ти вересень сумуєш,
Ніби до осені байдужий…
Доріжку до неї руйнуєш,-
Хочеш сказати, що ти дужий…

Ти в літо бабине прийди,
Там осінь вишиванку шиє…
Доріжку в серденько  знайди,-
Хай вітер хмари всі розвіє.


Рецензии