Ироничная осень

Така вона, якась чудна, коли вона холодна.

В картатому плащі, в чоботях - старомодна.

Іде із парасолькою, зім'яла капелюшка,

Така якась смішна, не осінь, попелюшка!

В кишенях у неї повно завжди сухого листя,

Спідниця по землі, геть довга та обвисла.

Шепоче вітерцем, грається сонячним світлом

Вриваючись в думки, грайливим стиглим вітром.

А то бува вплітає дощі собі в волосся,

Геть розлютиться, а може то здалося...

Бо знову посміхнеться, сплете собі віночок,

З червоної калини. Тай побіжить в струмочок.

Така вона незграбна, ця  вередлива  осінь!

Чудна... без запрошення сама приходить в гості.

То сльози л'є, а то малює щось в туманах,

Ой, осінь... що то криється в твоїх обманах?

Innes


Рецензии