Ховаeшся, мовчиш?

Всі знаємо, що мимо не пройти,
А на обгін - не варто і не чесно.
Не вірю стійко в «ті світи».
Один воскрес, а інші всі не щезли
З могил, не «вознеслись». Душа?
Чому ж Христос забрав з собою тіло?
Брехнею несусвітньою втіша
Нас попівня, до біса знахабніла.
Не вмієм відділити зерна від плевел?
А хто їх сіяв і викохував ті зерна?
Попівський клір їх не ростив, а жер.
Тому не я – вони –  реальна скверна.
Між них лиш одиниці справді вірять,
Та не несе добра і їх самообман.
Ну вбий мене, чи наверни у віру.
Не хочеш? А ти в себе віриш сам?
Зухвало? А казали - справедливий?
Якщо у всьому по твоїй подобі,
До чого ж ти безбожно нещасливий,
І як гнітить тебе невдала спроба!
Ховаєшся, мовчиш? І я б мовчав.
Та, все-одно,  не віра, але дяка –
Якщо тобі завдячуєм життям,
То краще вже таке, аніж ніяке.
                12-13.04.2013


Рецензии
Ох, не любим мы попов, они все зерно схавали, а нам - одни плевелы))) но без Веры, как-то бессмысленно жить. Душе без неё пусто. Бес в неё входит, в пустую.
Так я думаю, Петро!)))

Тамара Карякина   12.01.2014 08:19     Заявить о нарушении
Нет, беса не приму,
А Господу открыт.
Давно и безнадежно жду
Я на Его визит.

Петр Коваль   08.02.2014 04:17   Заявить о нарушении