Лисиця

Куркою поласувати
Захотілося лисиці,
Тож в село пішла шукати
В кого є багато птиці.

Щоб велику упіймати
І наїстися добряче,
Вже підкралася до хати
І тихесенько неначе.

Бачить курочки гребуться
І всі жовті та чималі,
Думає ось підкрадуся,
Ухвачу й втечу подалі.

Й буду там розкошувати,
Тільки трохи підвелася,
Гавкнув пес, вона тікати,
Там хвоста свого й збулася.

Нині з неї всі сміються,
Без хвоста то не лисиця,
Тож кричать їй в слід беруться:
- Чи смачна попалась птиця?

Розвелось лисиць багато,
Та безхвостих на жаль мало,
Є у них ікра і злато,
А у решти рідкість й сало.
19.09.13.


Рецензии