Химн

Обичам слънцето,цветята,дъждовете,
обичам вятъра,запял в косата
на младите дървета.

Обичам теб,любими,с чистотата
на капката роса,
готова да се изпари и слее
със слънчевата светлина.

Обичам този свят променлив
във вечната му неизменност
на непонятните закони;

с творенията живи и безмълвни -
свидетелство за древност и случайност.

Дори и в хаоса вселенски
безследно да се разтопя,
обичам цялата вселена!


Рецензии