Мене ти, мамо, не любила

Ще ненародженим бувало
Моє серденько сильно билось,
Та так, що наче б то здавалось,
Що ти на мене, мамо, злилась.

Тягнулась ручками до тебе, —
Прошу, матусе, обійми!
Та не любила мене, неня,
Ти ненавиділа завжди.

Матусе моя, я маленька,
Прошу щосили, — захисти!
Зостав пожити мене, нене!
Безгрішна я, прости, прости!

Не було права вибирати,
Схотіла обірвать життя...
Ти свою "волю" обміняла
На ненароджене дитя.

Скажи, хіба я не людина?
Невже це, нене, страшний сон?
Колись би стала я дитина...
Тепер лиш мертвий ембріон.


Рецензии