Курсетт

Хьона тlехьа ма кхайкац со, са кхийна гуйре.
Курсетт я яхаш, цlи эшац яккха хьай.
Дагалувцача вац хьона со, хьа тишъенна lуйре.
Из биркъе уврам йиссай гучох хьайн.

Хьона дезаш хиннар, хьа нанас дийцад хьона,
Корта болаш яц хьо, ахках тийша.
Маьрел хlаьта lа хинна а lац хьона,
Хетийташ доагlа из хийла, хlанад вай хийша?

Хьо моргаш, дунен тlа, lо ма баьб шортта,
Царна ираз седкъа санна кара дож аьнна хет.
Кхы lа яха, цар а бац корта,
Шоай найц був ваьлча, цох кхоаччам хет.

Курсетт, хьона хозий, хьо кана а яьлча,
Аз югаргьяцар хьо, гуйре езарахь.
Из моажа бутт гаргагlерта баьлча,
Каша вежа а вала, хьожаргвар эшамах.

Гlермане, 12. Моажала бутт 2013 шу


Рецензии