Вяра

Вярвам на кучето, вярвам дълбоко на коня,
просто в душата си вярвам на стария гарван,
вярвам дори на страхливия заек, на слона...
Нещо отвътре ме кара на кита да вярвам.

Но не харесвам камилите. Нямам им вяра.
Как да повярва човек като мене на тия,
дето със седмици могат да влачат товара
и да не пият?


Рецензии