А Муза вдень мовчить, хоч ти кричи

Вже докоряють: "Ти не спав вночі!"
Не спав. Вночі приходять кращі вірші...
А Муза вдень мовчить, хоч ти кричи.
Стріляє заздрість в спину: "Вірші – гірші…"
Та знов прийде і серце вхопить ніч.
І не відпустить, доки не напишу...
Рядки нічні... Напевно, в тому річ,
Що ночі я і сам вже не облишу...


Рецензии