хоць бычок

 Алексей Крони Торопов

 хоць бычок...

 (пераклад з рускай мовы на беларускую)

 па-вясноваму іскрыцца
 сонца ў хмаравай нары.
 мне бы, маці, пахмяліцца
 да таго, як свет згарыць.

 мне бы, доню, хоць цыгарку,
 ці бычок які, хаця б,
 з сметніцы смярдзюча-гаркі,
 пару цяжек мне б, і я б…

 каб нанова нарадзіцца
 і без паліва згарэць!..
 на закінутай старонцы
 пара лікаў – жыцце - смерць.


Рецензии