Зноуку новы тыдзень на зыходзе

 Ал Ті

 (пераклад з рускай мовы на беларускую)

 Зноўку новы тыдзень на зыходзе,
 Вершы мкнуцца сумным раўчуком.
 Як чырвоны трасер у палёце,
 тыдзень б’е пякучым канчуком.

 Выпускаю, зноўку выпускаю,
 Не паспеўшы, не зрабіў, не змог.
 Дрэсіруе жыцце і кусае...
 Толькі зноў, Апорт яшчэ Апорт...

 Ведаю, што ёсць, нарэшце, выбар:
 З-за чаго ж тады паўзу як вош.
 І з усіх мне дадзеных верлібраў
 Выціскаю вынік я на грош

 Нават блізка не відаў імгненне
 Крыкнуць часу: - стой! І пагатоў
 Ў вечнасць несці мне маё тварэнне,
 Што з душой зрабіць сваёю змог...

 Я ўсё той, але крыху сталею.
 Не зраблю шматлікага я ўжо.
 Бестурботна пазіраць не смею
 На пустыя тыдні віражом...


Рецензии