Каспий гьуьл

Шумуд йис тир Каспий гьуьлуьн
Кьере хъекъуьн тавуна
Тес-пача квай лепеярни
Эк1извай рагъ такуна

И кьил а кьил авачир ци
зун хиялриз тухвана
Шумудни са суал гана
Гьуьл захъ галаз рахана

Ак1 хьанай заз а лепейри
Теклифзава мукьув хьун
Шир-ширдалди буйругъна заз ,
Дерди-бала ахъагъун

Вичин ч1алалд .лап рик1ивай
Гьуьл захъ галаз рахана
Чин халкьдик квай къалабубух
Зин фикирриз хкана

Зин лереяр алахъзава
Агудиз куьн садав-сад
Къакъуд жедач садрани  куьн
Чил  хьайит1ани кьве пад

Гьуьл гужлу я зин гьунарар
Чизвачни бес квез
Зин Лезги халкь гугудач за
Кьве патал вегьез

Къуват гана заз Каспиди
Ц1ийи къастар туна рик1е
Гар акатна зин к1вачерик
Гьат хъувуна к1вализ рекье

Лезги ч1алал  хъуьрез рахаз
Санал жеда чун вири
Мензилрихъай чаз кич1е туш
Агудда чун Садвили


Рецензии