Кайтуына тоймэлэрем тушлэремэ кисэм...

Сурэн  килде,  ахры,  быел  жэйлэр,
Пешэр  микэн, - дисэм, - милэшлэр,
Авырлыктан  куакларын  игэн 
Ялкынланып  тошкэн  тэлгэшлэр.

Милэшлэрне  нэзек  ;епкэ  сузып,
Тезсэм,  эгэр,  кызыл  тоймэлэр,
Козен  йорэгемэ  жылы  салырлармы,
Йозлэремэ  килешерме  милэшлэр...

Кайтуына  тоймэлэрем  тушлэремэ  кисэм,
Кабарсынмы  милэшлэрен  урелеп,
Ачысына  сер  бирмич;  йотарсы;мы,
Нэзек  жебен  жибэрмичэ оздереп...



Август 2013.


Рецензии