Быел да жэй оч ай гына икэн...

Быел  да  жэй  оч  ай  гына  икэн,
Якынлашкан  икэн  ахыры,
Кояш  нурларында  жылынырга
Yтеп  киткэн  икэн  вакытым...
Оч  кенэ  ай  житэрме  сон,
Сокланырга  жэйге  доньяга,
Аяз  тондэ  куктэн  аткан
Йолдызларнын  юлын  санарга.
Иртэ  белэн  сэйлэн  чыкка  басып,
Жэйге  тан  атканын карарга,
Чатнап  торган  чишмэ  суы  эчеп,
Аланнарда  мэтрушкэлэр иснэп ятарга.
Тау  битендэ аунап жилэк  жыеп,
Чэчэк-такыялар  урергэ,
Коеп  яуган  янгырларда  калып,
Яшен  чаткылары  курергэ.
Елга  ташы  сайлап  ялан  аяк,
Балыкларны  кузлэп йорергэ,
Тэпилэрдэн  юеш  эз  калдырып,
Такта  басмалардан  утэргэ...
Китмэсэ;че, жэем, бик ашыгып,
Козлэр  килгэч,  белмим,  нишлэрмен,
Барган  жэем  утеп  китмэс  борын,
Килер  жэйлэремне  мин  котэрмен...



Август 2013.


Рецензии