Розумiння себе

догорає вечірня зоря
закривається з перлами мушля
може, я - то зовсім не я
може, я й досі відсутня

як поселення Майя, я
кимось пізнана, кимсь - не второпана
я сама - тому правда моя
не засуджена й необґрунтована

не позначена й не розмальована
як шкільна контурна мапа
допомога якої ілюзорна
задля пошуку є непридатна

я глибока, немов свердловина
аж занадто, щоб лізти униз
в цьому є і моя провина
чи простий жіночий каприз

тож дослідження твого не варта
і не прошу твого розуміння
стереже мою душу варта
що виконує службу сумлінно


Рецензии