Мандри

Від сонця щиро золотиться неба синь,
Пора наспіла готуватися у мандри.
В незриму далечінь вантаж своїх років закинь,
А мрія занесе і на околиці Центаври 1).

Біжить петляючи між горами шосе,
Немов тікає від людей сіра гадюка,
Мандруючи у просторі складаємо есе,
І шлейфом за плечима розвівається пилюка.

Спекотний день міняє прохолодна ніч.
У тілі розливається пудова втома.
Життя складна і одночасно дивовижна річ, –
Від нього не з’являється нав’язлива оскома.
 
Мандруючи позачасово, без межі,
Знаходимо на ребуси життя розгадки:
У сонячному полум’ї освятимо ножі, –
У мирі і добрі живіть щасливо на землі, нащадки!


 1) Найближча до нас зірка Всесвіту Праксіма Центавра,
яка знаходиться на відстані 4,3 світлових років від Землі.


Рецензии
Чудовий вірш із своєрідним розміром, цікаві рими! А ще зачепив образ сірої гадюки, і взагалі образність сподобалась!!!

Елена Каминская7   27.08.2013 22:07     Заявить о нарушении
Вельми вдячний за приємні слова!
Дякую Вам, Олена.

Мыкола Ковальчук   27.08.2013 22:24   Заявить о нарушении