Калыханка

Засынай... за далёкім прыстанкам
З вечаровым сівым туманом...
Хай прысьніцца табе калыханка,
Недзе ў цішы напетая мной.

Сон агорне стамлёныя вочы,
Месяц лёгка ўплыве у вакно...
І на крылах дрыготкае ночы
Ты заснеш, заварожаны сном.

І да самай да ранішняй зоркі
Спі салодка у цемры-цішы.
Калыханкі нячутныя ноткі
Супакояць хай смуты душы.


Рецензии