Патрiотизм

Що є для вас явище патріотизму
як не сукупність знайомих з дитинства літер
не гучність затертих промов до дірок
не алібі політичних, жадаючих влади лідерів
Хоч раз згадали ви той самий патріотизм
у сенсі ланів безкінечно широких
у морському ледь чутному плюскоті
у пташиних гніздечках покинутих й засохлих
Чи намагались країну рідну побачити
у сотнях обличь, зовсім між собою не схожих,
що тупочуть плече об плече, мов шеренги вйськових
роблячи багато речей нині немодних
А патріотизм - хтось певен, що він взагалі актуальний
й не втратив подобу серед мішури баб розцяцькованих
серед оберемків стразів, штучних камінь та цінностей
зміст його чи то підробний, чи то від часу вицвілий
Нащо шукаєте втрачене в юрбі галасливій, сполоханій
пафосних фразах і дешевих рекламних роліках
він у серці, що газ краплений, видихається
тільки й відчуєш, що у бабусиних теплих смаколиках.


Рецензии