Контроль

 Ти  нас  хлібом  не  годуй,
 Дай  віжки  контролю,
 Не  радій  і  не  сумуй -
 На  все  Божа  воля:
 Над  доходами  чужими,
 У  чужих  витратах,
 А  над  власними,  своїми-
 Зась  контролювати!
 Ось  чиновники  жирують
 Квартири,  авто,  дачі…
 За  що  все  оце  купують
 При  низькій  зарплаті?
 Бюджет  у  мишачих  норах
 Злодії  чатують,
 Всі  магнати  у  офшорах
 ПДВ  грабують.
 Три  корови  Петро  водить,
 Живність  табунами,
 Трудиться  та  ледве  зводить
 Він  кінці  з  кінцями. 
 З  простих -  податки  та  збори, 
 Чиновним  -  без  перепон,
 З  людей  деруть  по  три  шкури,
 Багатим – все,  бідним – закон.
 Контролюють  по  закону,
 Той  як  павутиння:
 Ярмо  і  петля  слабкому,
 Сильному -  дозвілля.
    25.08. 2013р., Київ


Рецензии