Галичина - прекрасний з Регiонiв!
Історична територія Галичини.
Та є у Галичині велика доблість,
Що гідне величавої княжни.
Вона мов королівство розкрива долоні,
Галицько – Волинської Землі!...
Тут є усе.Душа у тьмі, король корони,
Й перемога в політичній грі!
Се Місто вироста мов звучить октава.
Вбирається, милується мов діва.
Воно розквітло з часом ніби пава,
Й гарним є природою мов іва.
Є в Україні красиві і величні регіони,
Враз вразать спорудами прикрас.
Військові є фортеці,що б`ють у дзвони,
Збереглись донині,і дійшли до нас.
Місто се розквітло на міжріччі,
Й ніде нема гарнішої Землі!..
Уславлене,прекрасне хvІІ-те сторіччя,
Наснилось і привиділось мені!...
Й Потоцький Тут фортецю будував,
І Магдебурзьке право Тут проіснувало.
На честь синочка Станіславом називав,
Тож історія крокує разом з нами!...
І є прекрасний Пнівський замок,
Собеські, Потоцькі, Станецькі,Ценські…
Карпатські гори є, окраса й брама,
Усе співає вальс, вальс венський.
Чудові є музеї й гуцульський побут,
Прикладне й народне є мистецтво.
Музики файні грають й є добробут,
Й розвинуте давно у галичі шляхецтво.
Прекрасні в Галичі й Чудові Гори,
Історія й сьогодні величною є!...
Водопадів є багато, є каньйони,
Регіон величний – в дзвони б`є!
Й давно земля величного ФРАНКА се,
І названа давно на честь Його!
Історіє, скажи, що є і де?
Прославила братів твого й мого.
ПОЕТ великий – ми любимо Франка,
І місто Галицьке Великим давно є.
Сьогодні знаємо про нього ми зблизька,
Мистецтво – це як світло, світло ллє!
Свидетельство о публикации №113082306747
Джи-Мэн 21.10.2013 23:05 Заявить о нарушении
Вы прочли мои произведения, я уже рада!
С теплом
Леся Танюк 21.10.2013 23:59 Заявить о нарушении