Игра

Две клечки от кибрит горят,
два пламъка в гонеж летят,
искри,в очите отразени,
искри,в надеждата родени.
Безмълвно бягат и се гонят -
надеждата ли ще прогонят?

Пред жертвеник надежди падат,
възземат се кат дим над клада
и буйно се разгарят в миг;
в искра-целувка гасне пламък.
Игра детинска ли с кибрит?-
Копнеж любовен,в пламък скрит.


Рецензии