Approximate warrior

The boss of the porcelain tower
for hours is drunk on the blow
The priests are dying of hunger
and beating their drums on the plough

and he, blessed midnight dreamer
witch watches on the long thong
keeps trying his rod on somebody's nerves
while sending to me an escort

but what's to me all this caboodle?
i'm high on the fragrance of fish
and down by the bank, in river's coolness
i'm building my Temple with rinds

Of such an honor i am unworthy
i'm happy that near horizon's end,
there roams an Approximate Warrior
with bottle of port in his hand


original--Начальник фарфоровой башни, Аквариум



    Начальник фарфоровой башни,
    Часами от пороха пьян.
    Жрецы издыхают на пашне,
    И с голоду бьют в барабан.

    А он, полуночный мечтатель,
    С часами на длинном ремне,
    Все пробует розги на чьем-либо мозге,
    И шлет провожатых ко мне.

    А что мне с такого расклада?
    Я весел от запаха рыб.
    И там, где речная прохлада,
    Я строю cвой храм из коры.

    Я чести такой недостоин,
    Я счастлив, что там, вдалеке,
    Бредет приблизительный воин
    С моим подсознаньем в руке.

    Я чести такой недостоин,
    Я счастлив, что там, вдалеке,
    Бредет приблизительный воин
    С бутылкой портвейна в руке.


Рецензии