Мартенско време

Ах, че тъмен облак горе се задава.
Дъжд ще бие тука и градушка здрава.
Ще съсипе всичко, какво да се прави!
Ще го преживеем. Ние да сме здрави!

Тъкмо да захване - слънцето напече,
вятърът издуха облака далече.
А след миг завея виелица снежна,
слънцето я стопли със усмивка нежна.

Допреди слънце пЕче, сега сняг белее.      
Времето навън ту се мръщи, ту се смее      
По женски капризно - надмощие да вземе -      
ту топло, ту студено - мартенско време.


Рецензии