Красива е зимата

Красива е зимата, белият сняг,
затрупал стобори и къщи;
големите преспи до къщния праг
и Шаро учуден се мръщи.

Заспива земята под белия пух,
унесена в дрямка омайна;
и чака ветреца от топлия юг
с дъха си да лизне я тайно.

Прекрасна е зимата, белият сняг,
затрупал площади, градини;
шейната вълшебна, еленският впряг,
препуснал през двете години!


Рецензии