***

Із мирним атомом не варто жартувати,
На радіацію не можна йти на Ви,
Не відчуваючи ногами мурави,
І шаблею з плеча туди й сюди рубати.

Так можна на землі життя ліквідувати,
Коли гарбуз на шиї взамін голови.
Попробуй вільно на цім світі поживи,
Як радіація почне владарювати.

Чорнобиля тяжкої рани терпка біль,
І "Фукусіми" горе і страждання сіль, -
Це в нашому житті, на жаль, уже присутнє.

Як на планеті дивній зберегти життя,
Розуму пломінь і сердець палких биття,
Та впевнено дивитися в ясне майбутнє?


Рецензии